Festival Policy

ΓΕΝΙΚΑ
Όταν οι πύλες του φεστιβάλ ανοίξουν και μπείτε στον κόσμο του Underock Festival, καλό θα είναι να έχετε υπόψη σας τους ακόλουθους κανόνες, που σκοπό έχουν να σας βοηθήσουν να βιώσετε την ατμόσφαιρα και να κάνουν την εμπειρία σας πιο ασφαλή και ευχάριστη.
• Προτιμήστε να έρθετε νωρίς στον χώρο του φεστιβάλ, όχι μόνο για να βρεθείτε πιο κοντά στη σκηνή, αλλά και για να έχετε αρκετό χρόνο να επισκεφθείτε τα περίπτερα.
• Μην σπρώχνεστε προσπαθώντας να βρεθείτε πιο κοντά στη σκηνή ή στους καλλιτέχνες. Η σκηνή δεν είναι προσβάσιμη – θα υπάρχουν κιγκλιδώματα ασφαλείας.
• Φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό και υγρά, ώστε να αποφύγετε πιθανή αφυδάτωση και να αντιμετωπίσετε τις ψηλές θερμοκρασίες.
• Μη μένετε νηστικοί για πολλές ώρες. Η ορθοστασία μπορεί να σας εξαντλήσει. Προτιμήστε να καθίσετε στις κερκίδες.
• Σε περίπτωση που αισθανθείτε άσχημα ή ακόμη παρατηρήσετε κάποιον δίπλα σας που δεν αισθάνεται καλά, να απευθυνθείτε είτε στο προσωπικό των μονάδων πρώτων βοηθειών, είτε στο προσωπικό του Underock Festival, οι οποίοι θα προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια.
• Εάν νιώσετε άβολα σε περίπτωση συνωστισμού, ειδικά εσείς που θα βρίσκεστε μπροστά στην σκηνή, απομακρυνθείτε αργά, χωρίς πανικό.
• Αν αποφασίσετε να απομακρυνθείτε από τους φίλους σας, ενημερώστε τους.
• Μην διστάσετε να ζητήσετε την βοήθεια και την συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού ασφαλείας (security) που θα παρευρίσκεται στο χώρο και θα φέρει ειδικό διακριτικό.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Για την ασφάλεια τη δική σας, των καλλιτεχνών, αλλά και όλων των εργαζόμενων στο φεστιβάλ, απαγορεύεται ρητά η μεταφορά και κατοχή:
• γυάλινων φιαλών
• μεταλλικών κουτιών αναψυκτικών
• όπλων, φωτοβολίδων και καπνογόνων
• εύφλεκτων υλικών
• αιχμηρών και επικίνδυνων αντικειμένων όπως μαχαίρια, σουγιάδες, όπως επίσης ζώνες με καρφιά
• μπρελόκ, στυλό και λοιπών αντικειμένων με ακτίνα λέιζερ
• αντικειμένων με υγρό φωσφορίζον υλικό
• σημαιών με κοντάρια.
Το προσωπικό ασφαλείας του φεστιβάλ έχει το δικαίωμα ελέγχου και κατάσχεσης των αντικειμένων και απομάκρυνσης των κατόχων από τον χώρο.

CROWD SURFING
Το crowd surfing, όσο διασκεδαστικό κι αν φαίνεται, είναι επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα, τόσο την δική σας όσο και των υπολοίπων.
Το Underock Festival, όπως και όλα τα διεθνή φεστιβάλ, είναι ενάντια στο crowd surfing.
Σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι το προσωπικό ασφαλείας θα απομακρύνει τους παραβάτες από το χώρο.

ΕΝΤΑΣΗ ΗΧΟΥ – ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΚΗΝΗΣ
Το Underock Festival χρησιμοποιεί εξελιγμένο ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό. Στην διάρκεια του φεστιβάλ θα χρησιμοποιηθούν δυνατά φώτα, blinds και strobe lights. Συνιστούμε την προσοχή σε άτομα με ευαισθησία στα μάτια.
Η ένταση του ήχου θα είναι ισχυρή χωρίς να υπερβαίνει τα νόμιμα όρια. Συνιστάται σε άτομα με ευαισθησία στην ακοή να τηρήσουν απόσταση από τα ηχεία, ενώ ενδείκνυται η χρήση ωτοασπίδων.

ΑΛΚΟΟΛ
Σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών. Εάν το προσωπικό των μπαρ του χώρου του φεστιβάλ σας ζητήσει να επιδείξετε την ταυτότητά σας, σας παρακαλούμε να συμμορφωθείτε.
Σε περίπτωση που οι ενήλικες καταναλώσετε περισσότερο αλκοόλ από όσο αντέχετε, παρακαλούμε προτιμήστε για την ασφαλή επιστροφή σας ένα από τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή διανυκτερεύστε στην περιοχή διεξαγωγής του φεστιβάλ. Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι άκρως επικίνδυνη.

UNDEROCK AGAINST DRUGS
Το Underock Festival είναι ενάντια στα ναρκωτικά. Η χρήση ναρκωτικών είναι επικίνδυνη και παράνομη.
Σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, απαγορεύεται ρητά η κατοχή, χρήση αλλά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εν γένει. Οι παραβάτες διώκονται ποινικά.

ΠΑΙΔΙΑ
Η είσοδος σε παιδιά έως 12 ετών επιτρέπεται μόνο εφόσον συνοδεύονται από ενήλικο, κάτοχο εισιτηρίου.

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ
Η χρήση οπτικοακουστικών μέσων (φωτογραφικών μηχανών, video-καμερών, mini discs, drones και οποιουδήποτε άλλου μέσου εγγραφής εικόνας και ήχου) δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων. Παρακαλούμε να αποφύγετε να φέρετε μαζί σας παρόμοια οπτικοακουστικά μέσα.
Το προσωπικό ασφαλείας του φεστιβάλ αλλά και οι αντιπρόσωποι των καλλιτεχνών διατηρούν το δικαίωμα κατάσχεσης των αντικειμένων και απομάκρυνσης των κατόχων από τον χώρο.

ΖΩΑ
Στον χώρο του φεστιβάλ, για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπονται ζώα.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΓΑΘΩΝ
Οι πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών εντός του χώρου του φεστιβάλ προϋποθέτουν τη σύναψη ειδικού συμβολαίου με το Underock Festival. Οποιαδήποτε άλλη πώληση χωρίς συμβόλαιο με την διοργανώτρια εταιρεία απαγορεύεται και θα οδηγεί σε καταγγελία, απομάκρυνση από τον χώρο και κατάσχεση των αγαθών.